Hantaran Nikah Artificial Flower- Nizam & Shida

Memandangkan majlis nikah berlansung di Felda Chini, Pahang so there is no way boleh sediakan hantaran menggunakan fresh flowers. Furthermore rombongan lelaki is all the way from Sepang.
But i wanted to create something that can closely imitate fresh flowers. But i know it will cost more to buy good quality artificial flowers. Luckily i found these cream & ivory artificial roses that are sold in a bunch of a dozen at a very,very good price. Quality pon not bad. Sekali pandang tu memang nampak macam fresh flower.
Bila dikira-kira, i need between 9-15 roses per dulang for these concept. So roughly about 13 dozen of roses. That's really alot! but nak buat macam mana sebab nak kena sediakan 15 dulang hantaran. It was quite a challange sebab the shop only have 6 dozen. Nasiblah kedai ni ada beberapa cawangan. So in the end i manage to get 14 dozen of same roses from 3 different branches.
So inilah hasilnya. Green + Gold detailing alas dulang & cream+ivory roses.
Terima kasih Shida&Nizam!
Agak-agaknya apalah yang korang buat dgn 13 dozen roses tu. harap-harap direcycle utk hias rumah korang!



Hantaran Bunga Rampai

Hantaran Al-Quran

Hantaran Mas Kahwin


Hantaran Jam Tangan. Cantik warna putih!



Hantaran bakul untuk buah


Hantaran Sepersalinan Batik Sutera, Tudung & Brooch


Hantaran Handphone

Hantaran Kasut ( nice kan? from Primavera)

Hantaran Clutch Bag (also from Primavera)

Pada sesiapa yg berminat nak tempah hantaran artificial flowers, rate starts from RM35 and above.
For further enquiries kindly leave a comment, call, sms or email me.
012-2656594

No comments:

Post a Comment

Post a Comment